Επιλέγοντας σωστά την ασφάλεια αυτοκινήτου.

Σήμερα πολλοί άνθρωποι αναζητούν οικονομικές και ποιοτικές ασφαλιστικές λύσεις για το αυτοκίνητό τους προσπαθώντας να συνδυάσουν και τους δυο παραπάνω παράγοντες. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει μειώσει το βιοτικό επίπεδο και ο ασφαλιστικός κλάδος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Δυστυχώς, ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων έχει αυξηθεί κατακόρυφα αλλά και αρκετοί οδηγοί προτιμούν να μειώσουν τις παροχές που τους προσφέρει η ασφάλεια αυτοκινήτου για να εξοικονομήσουν χρήματα ή επιλέγουν ασφαλιστήρια εταιρειών αμφίβολης αξιοπιστίας.

Παρακάτω θα αναλύσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μην μειώσετε το επίπεδο παροχών που απολαμβάνετε από την ασφαλιστική σας εταιρεία και να αποφύγετε την έκθεση σε έναν κίνδυνο που σχετίζεται αρχικά με την σωματική σας ακεραιότητα και κατά δεύτερον με την αγορά ενός ακριβού συμβολαίου σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο.

Αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες στη χώρα μας δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλισμένα οχήματα που έχουν αναλάβει. Συνέπεια αυτού του γεγονότος είναι να μην μπορούν να αποζημιωθούν οι οδηγοί που δικαιούνται κάποια χρήματα από την εμπλοκή τους σε ένα ατύχημα. Η επιλογή της ασφαλιστικής εταιρείας θα πρέπει να βασίζεται στο μέγεθος του ονόματος της εταιρείας, ώστε να μην μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα που θα βρεθούν εμπόδια σε μελλοντικές οικονομικές αξιώσεις σας.

Οι διαφημίσεις ασφαλιστικών εταιρειών στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο έχουν αυξηθεί. Οι περισσότερες από αυτές δεν είναι στοχευμένες, με αποτέλεσμα να απευθύνονται στον γενικό πληθυσμό και να μην καλύπτουν τις ανάγκες σας στο ακέραιο. Πριν λάβετε την τελική απόφαση επιβεβαιώστε την συσχέτιση της διαφήμισης με το ασφαλιστήριο αυτοκινήτου που θα επιλέξετε για να σιγουρευτείτε πλήρως για την εγκυρότητά της.

Εάν είστε καλός οδηγός εκμεταλλευτείτε τον παράγοντα αυτό. Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν έκπτωση σε ασφαλιστήρια που οι οδηγοί τους δεν έχουν εμπλακεί σε ατυχήματα με υπαιτιότητα τους. Ο λόγος είναι ότι επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα πελατολόγιο με χαμηλότερα ασφάλιστρα παρά να προσθέσουν σε αυτό οδηγούς που δεν είναι προσεκτικοί και θα πρέπει να ξοδέψουν αρκετά χρήματα για μελλοντικές αποζημιώσεις.

Οι online προσφορές στον ασφαλιστικό κλάδο κερδίζουν σήμερα ολοένα και περισσότερο έδαφος. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες ασφαλειών που σας παρέχουν, με βάση τα δεδομένα που θα εισάγετε, την καλύτερη τιμή για εσάς. Επίσης, μέσω μιας ιστοσελίδας που σας παρέχει online ασφάλειας αυτοκινήτου μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το πλεονέκτημα της σύγκρισης των τιμών που σας προσφέρουν και να επιλέξετε εύκολα και οικονομικά την ιδανική ασφάλεια για το αυτοκίνητό σας.

Συνδυάζοντας τις παραπάνω συμβουλές είναι βέβαιο ότι θα καταφέρετε να επιλέξετε την σωστή ασφάλεια αυτοκινήτου που θα “θωρακίσει” την δική σας ασφάλεια και της οικογένειάς σας αλλά και την περιουσία σας που είναι εκτεθειμένη σε διάφορους κινδύνους, οι οποίοι δεν σχετίζονται μόνο με ατυχήματα κακής οδικής συμπεριφοράς. Τέλος, προσθέτοντας στην έρευνα αγοράς σας μια σοβαρή σύσταση από ένα προσφιλές σας άτομο θα αποφασίσετε εύκολα και σίγουρα ποια ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να καλύψει το αυτοκίνητο σας.

Updated: September 5, 2014 — 3:45 pm