Ανιχνευτικό Εργαστήριο των Προσκόπων Αθήνας

κατάλογος

 

Στο πλαίσιο της Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης η ΕΑΣΥ φιλοξένησε το Ανιχνευτικό Εργαστήριο των Προσκόπων Αθήνας. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου από «Πρόσκοποι Αθήνας».

 

Ακόμη ένα Ανιχνευτικό Εργαστήριο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, 27 – 28 Σεπτεμβρίου.
Στο Ανιχνευτικό Εργαστήριο Μετεωρολογίας συμμετείχαν 8 Ανιχνευτές και Ανιχνεύτριες, από το 15ο ΣΠ Κολωνού, το 52ο ΣΠ Παγκρατίου, το 1ο ΣΠ Αμπελοκήπων, το 10ο ΣΝΠ Ακροπόλεως και το 41ο ΣΠ Αμπελοκήπων, που άδραξαν μια εξαιρετική ευκαιρία μύησης στην μετεωρολογία, πέρα και πάνω από τις γνώσεις του προσκοπικού εγκολπίου.
Όλα ξεκίνησαν με μια μεγάλη έκρηξη (η θεωρία)! Σήμερα η επιστήμη έχει φθάσει να προσφέρει αξιόπιστες καιρικές προβλέψεις (η πράξη)!
Το Σάββατο, οι ανιχνευτές πήραν μια καλή γεύση από φυσική, μετεωρολογικούς χάρτες, αλλά και από την ειδικότητα του μετεωρολόγου ως επάγγελμα.
Την Κυριακή, χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες, ανέλυσαν πραγματικά στοιχεία, και παρουσίασαν καιρικές προβλέψεις για διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Σίγουρα στις επόμενες εκδρομές τους, και όχι μόνο, θα είναι σε θέση να συμβουλεύουν αξιόπιστα για τις επικείμενες καιρικές συνθήκες!
Ευχαριστούμε θερμά τον ειδικό μας συνεργάτη και ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΚΟΠΟ κ. Τάσο Αρνιακό, που μας βοήθησε να πραγματοποιηθεί αυτό το Εργαστήριο, καθώς και την ΕΑΣΥ του Δήμου Αθηναίων, που μας διέθεσε το χώρο.

 

 

Updated: March 2, 2016 — 12:44 pm